LM 218i GM70

218ia

Kjøpte en brukt LM audio 218i fra Mala Audio, hadde lenge lyst til å prøve en av disse forsterkerne, 845 utgangs rør med en etter min mening fornuftig krets med 6l6 familie som driver rør, så denne måtte prøves….

 

Brukte en Amplifon WT-40 da denne ble kjøpt, på noen hjemmelagde horn høyttalere, denne var Push-Pull klass A med fyldig god lyd.

LM 218i spilte veldig pent, men synes det var litt vell snill, vokalen ble litt «tynn» mer korist enn vokalist , etter litt tuberolling av inngang og driver rør byttet jeg ut alle signal kondensatorene….

Original kondensatorene så ut til å være Multicap med LM audio logo, de nye var forholdsvis mye større og måtte plasseres litt annerledes .

Lyden ble helt klart bedre, å beskrive lyd er jeg ikke god på, men lyden ble større og mer musikalsk…. vokalen ble bedre men var enda ikke helt i mål, litt lite kraft i vokalisten.

 

20150217_165348

siden jeg hadde en del gm70 liggende til kommende prosjekter bestemte jeg meg for og sette inn en ekstra 200w Power trafo til glødingen…, byttet ut soklene, modifiserte litt på bias forsyningen da den ga litt mye negativ volt på gittere, alt dette var veldig enkelt og utføre da forsterkeren er «point to point» eller «hard wired»

Lyden ble en meget positiv overraskelse , vokalen fikk fylde og var der den burde være i mine ører… toppen var minst like oppløst og detaljert! Bytte til GM70 trodde jeg ikke skulle rydde opp i lyden men var kun ett forsøk på om det kunne bli «like» bra, 845 vs GM70 🙂

her vinner GM70 på alle punkter…

 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

har forholdsvis mange timer på denne nå og er veldig fornøyd! 1500++ timer i året så er det deilig med fornuftig rør bestykning … driver rør er hele 6l6 familien, kjører på KT88 nå etter litt testing, de går meget pent å har nok veldig lang levetid, GM70 har jo veldig snill pris, og bærer preg av bedre byggekvalitet enn kina 845 🙂

Inngangs rørene 2stk ECC83 , bruker jeg Siemens 3 mica double getter support(merket ultron), de synes jeg overgår telefunken her hos meg… de originale ECC83 LM Audio merket, var ok.. men ikke mer, målte de etter få timer og triodene var veldig forskjellige og ga dårlige resultatet, typisk billig nyproduksjon…..

Litt om GM70