PCC88

Philips+A+frame+PCC88-01

 

Dette spiller bedre enn andre anbefalte rør-kombier:

Inngangsrør: Philips PCC88 «A frame» (de er fra etter 1970)

Driver-rør: GE 5814A 3-mica – dette har vært standard-røret i alle år

Som utgangsør kan gjerne de flotte og lineære Shuguang GEKT88 benyttes – de spiller dynamisk i denne kombinasjonen.

Med denne ør-kombien spiller min seneste MA KT88 (høsten 2008, ligner 2010-modellen) med en lydtype som minner mye om det store hovedanlegget – det spiller detaljert, musikalsk, varmt, dynamisk, homogent, og uten tvil ekte ørlyd. Spesielt kombinasjonen av detaljering (klarhet) og fravær av aggressiv diskant er imponerende.

Moderne såkalte frame grid-ør (ECC88, osv – de har ekstremt høy transconductance, gm) har vært med i dyr high-end i mange år – med disse blir forsterkeren også mer støysvak – og så er det jo flott at et slikt ør (PCC88) passer så bra i vår MA KT88.

Bare synd vi ikke har hatt denne med før – det blir en ganske annen Music Angel-forsterker enn tidligere. Nå er det virkelig en forsterker som utklasser konkurrenter i prisklassen 50.000 kr eller mer. Og dette skyldes en nesten utrolig synergi mellom de anvendte små-ørene. Dessuten kan ørene kjøpes til relativt overkommelig pris.

En annen bi-effekt er at Xindak DAC-5 nå spiller best med de rørene som opprinnelig var anbefalt i den store rør-testen. Ingen spesielle rør er lenger aktuelle eller nødvendige i denne DAC’en når den kombineres med Music Angel KT88. DAC-5 testen blir følgelig redigert ut fra dette.